%0 Journal Article %T تأثیر آب مغناطیسی و غلظت محلول غذایی بر خصوصیات فیتوشیمیایی و صفات مورفولوژیکی گیاه فیسالیس %J تحقیقات آب و خاک ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-479X %A ابطحی, سیدهادی %A رضاوردینژاد, وحید %A همتی, محمد %A علیرضالو, ابوالفضل %A احمدی, محمدتقی %D 2019 %\ 07/23/2019 %V 50 %N 3 %P 741-751 %! تأثیر آب مغناطیسی و غلظت محلول غذایی بر خصوصیات فیتوشیمیایی و صفات مورفولوژیکی گیاه فیسالیس %K خصوصیات بیوشیمیایی %K صفات مورفولوژیکی %K غلظت کود %K گیاه دارویی %K محلول مغناطیسی %R 10.22059/ijswr.2018.259963.667938 %X مطالعه تغییرات فیتوشیمیایی و مورفولوژیکی فیسالیس به­عنوان گونه­ای ارزشمند از گیاهان دارویی، با ترکیب­های جدید از تیمارهای شدت مغناطیس (M) در چهار سطح صفر، 2/0، 3/0 و 4/0 تسلا و غلظت محلول غذایی (H) در چهار سطح 25/0، 5/0، 75/0 و تمام هوگلند اجرا گردید. نتایج نشان داد که تأثیر تیمارهای ترکیبی بر تمامی خصوصیات فیتوشیمیایی به‌جز فاکتور فعالیت آنتی­اکسیدانی و کلیه صفات مورفولوژیکی در سطح %1 معنی­دار بود. حداکثر تأثیرگذاری مثبت معنی­دار بر فاکتورهای فیتوشیمیایی در خصوصیت کلروفیل b با بهبود 15 برابری در تیمار شدت مغناطیس 4/0 تسلا و غلظت %50 حاصل شد. هم­چنین بیش­ترین اثرگذاری معنی­دار مثبت بر فاکتورهای مورفولوژیکی در صفت وزن میوه با افزایش 5/2 برابری در تیمار 3/0 تسلا و غلظت %75 به­دست آمد. درمجموع، کاربرد آب  مغناطیس و  محلول غذایی می­تواند به­جهت تأثیرگذاری­های معنی­دار، در برنامه­ریزی­های تولید فیسالیس مورد توجه قرار گیرد. %U https://ijswr.ut.ac.ir/article_72055_1a6cf4962c6142d26d41bba25d9c5d28.pdf