%0 Journal Article %T تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان %J تحقیقات آب و خاک ایران %I دانشگاه تهران %Z 2008-479X %A عالی نژادیان بیدآبادی, افسانه %A حسنی, مریم %A ملکی, عباس %D 2018 %\ 07/23/2018 %V 49 %N 3 %P 641-651 %! تأثیر مقدار و شوری آب بر شوری خاک و رشد و غلظت عناصر غذایی اسفناج در گلدان %K صفات رشد %K کلریدسدیم %K کم‌آبیاری %R 10.22059/ijswr.2017.236843.667714 %X پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر سطوح  شوری آب آبیاری،  dSm-15/0، 3 و 6 ناشی از کلریدسدیم (به ترتیبS0.5، S3 و S6) و سطوح آبیاری 60، 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه (به ترتیبE60، E80، E100) بر عناصر غذایی و رشد اسفناج و پروفیل شوری خاک به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلدان اجرا گردید. بر اساس یافته‌ها، ارتفاع گیاه، تعداد برگ، شاخص سطح برگ و کلروفیل به‌طور معنی‌داری تحت تأثیر میزان شوری و آب قرار گرفتند به گونه‌ای که با افزایش مقدار نمک در آب آبیاری و کاهش مصرف آب، شاخص کلروفیل، شاخص سطح برگ، ارتفاع گیاه و تعداد برگ کاهش یافت. با افزایش شوری تا dSm-1 3، میزان فسفر و نیتروژن گیاه نسبت به تیمار S0.5 افزایش غیر معنی‌دار و پتاسیم کاهش معنی‌داری نشان دادند. کاهش فسفر و نیتروژن در تیمار E60 نسبت به E100 به‌ترتیب 3/1 و 46/0 درصد و افزایش پتاسیم 62/1 درصد به‌دست آمد که هیچکدام معنی‌دار نگردید. نیمرخ شوری خاک نیز بیانگر افزایش حدود 23 و 53 درصدی شوری در لایه‌ی 6-0 سانتی‌متری در تیمار S3 و S6 نسبت به S0.5 بود و با کاربرد آب با شوریdSm-1  6، متوسط شوری خاک در حد قابل قبول به‌دست آمد. %U https://ijswr.ut.ac.ir/article_66324_dabcf42f0c3e6ac53244456c9aea0fa4.pdf